Inzamelen

De volgende inzamelingsactie vindt plaats gedurende de maand februari 2017. Vanaf 1 februari staan inzamelingsdozen bij onderstaande adressen. Zowel de Douwe Egberts waardepunten als het ‘oude en vreemde geld’, een andere Lions-inzamelingsactie,kunnen daarin worden gedeponeerd. De actie loopt tot 1 maart 2017.

Inzamelpunten:

Plaats Locatie Adres
Groningen Albert Heijn Helperplein 4
  Voedselbank Oosterhamrikkade 119
Haren Mediq Apotheek Haren Rijksstraatweg 194
  Mediq Apotheek Oosterhaar Mellenssteeg 41D
Paterswolde Albert Heijn Hoofdweg 22
Eelde Jumbo Stoffer Holtjerweg 1
Winsum Voedselbank Lombok 1
Grootegast Voedselbank Bovenweg 23B

Daarnaast kunnen de waardepunten toegezonden worden aan Lionshelpen, Postbus 151, 2270 AD Voorburg. Kijk voor informatie op de website: www.lionshelpen.nl.

Voedselbank

De ingezamelde punten worden geteld en vervolgens naar Douwe Egberts gestuurd. ​Douwe Egberts steunt deze actie, want het merk wil mensen in Nederland dichter bij elkaar brengen. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Douwe Egberts heeft dan ook toegezegd alle donaties met 15% te verhogen!

Voor iedere 500 punten geeft zij een pak roodmerk-koffie. Deze pakken worden afgeleverd bij de Voedselbank. De Lionsclub Groningen Groote Griet werkt dit jaar samen met een aantal voedselbanken, waar zij de koffiepakken onder verspreid. De lijst met deelenemende Voedselbanken volgt later.

Informatie

Wilt u meer informatie over deze actie? Neemt u dan contact op met Kuin Heeringa, de Griet die deze actie coördineert, via k.g.heringa <apestaart> live.nl.

Resultaat 2015/2016

Vorig jaar zijn er op 12 inzamelpunten in totaal 1.336.668 punten ingezameld. Dit leverde 228 pakken koffie op en na verhoging door Douwe Egberts werden dit maar liefst 2610 pakken! Deze pakken zijn verdeeld over 4 voedselbanken, in de regio's waar ook de punten zijn ingezameld. Dit betreft de voedselbanken van:

• Groningen Stad
  • Hogeland