Wie wij zijn

De Lionsclub Groningen Groote Griet dankt haar naam aan een historisch evenement in de Groninger geschiedenis. Nieuwsgierig hoe dat zit? Kijk dan eens HIER op Wikipedia.

Onze vrouwenclub is opgericht op 26 september 1998 en telt momenteel 25 leden. De club vierde inmiddels haar eerste, tweede en derde lustrum! De leden van de club worden vaak aangsproken met de term 'Grieten'. Grieten variëren in leeftijd van begin 30 t/m begin 70. Zij zijn afkomstig uit diverse beroepsgroepen: ondernemers, zoals een apotheker, interim-manager, eigenaar bedrijfsmakelaardij, psycholoog-communicatietrainer, consultant. Verder: een advocaat, bankmanager, uitvaartondernemer, accountant en P&O-adviseur. We hebben uiteraard ook leden uit de non-profit sector, zoals een voorzitter klachtencommissie GGz, specialist ouderengeneeskunde, onderwijsmanager en projectmanager belastingdienst.

Wij zijn momenteel extra geïnteresseerd in vrouwen die actief zijn in de volgende branches:

 • reisbranche;
 • horeca - catering;
 • notariaat;
 • media - journalistiek;
 • wetenschap;
 • reclame; 
 • mondheelkunde.

Diversiteit

Wij vinden diversiteit belangrijk, want het is leuk om mensen uit andere beroepen te ontmoeten en daardoor je blik te verruimen. Wij zouden ook graag in contact komen met vrouwen in andere beroepen dan de hierboven genoemde, ter uitbreiding van onze club. Wel willen we voorkomen dat we bijvoorbeeld twee exact dezelfde beroepen binnen de gelederen krijgen.

Gezellig

Wij combineren gezelligheid en vriendschap met activiteiten voor de maatschappij. Wij ontmoeten elkaar elke veertien dagen op woensdag en dineren dan samen. Onze 'basis' is sindskort het Scandinavisch Dorp in Eelde, aan het Paterswoldsemeer. Soms gaan we ergens anders heen, bijvoorbeeld bij één van de Grieten thuis, of naar de film of het theater. Elke bijeenkomst kent het zogeheten ‘rondje’, waarin iedereen, desgewenst, even kort iets over het eigen wel en wee vertelt. We delen bij voorkeur successen met elkaar!

Elk kwartaal hebben we een officiële ledenvergadering. Van tijd tot tijd zijn er uitstapjes / excursies, soms met de partners. In de zomer zijn we soms te gast bij een van de leden thuis in de tuin. De Grieten kennen geen vaste vakantieperiodes; onze bijeenkomsten gaan het gehele jaar door, maar die in de zomervakantie zijn optioneel. Wie kan en het gezellig vindt, die komt.

Er geldt binnen de Lionsorganisatie een vaste regel dat er niet wordt gedebatteerd over politiek en godsdienst. Daar houden wij ons aan!

Projecten

Het motto van de Lions is We Serve. Wij willen dus iets nuttigs doen voor de maatschappij. Dat is en blijft nog steeds hard nodig. Wij kiezen daarom via de goededoelencommissie jaarlijks enkele goede doelen in de naaste omgeving en schenken hun het door ons verworven geld, stellen onze kennis ter beschikking, of steken zelf de handen uit de mouwen. Wij vinden het belangrijk dat het gekozen doel geen subsidies langs andere weg ontvangt en controleren altijd zorgvuldig of het geld goed terechtkomt.

Geld bij elkaar brengen doen we via projecten die onze club zelf organiseert, of we doen dit samen met een of meer andere Lionsclubs of een Leoclub (de jongerenclub van de Lions). Zie hier voor meer informatie de knop 'Projecten'.

Lid worden?

Wij verwelkomen graag nieuwe enthousiaste leden vanaf 30 jaar die in Groningen / Haren wonen en/of werken. Ben je jonger, dan is de Leo Club Groningen (https://www.lions.nl/?club=leoclub.groningenstad) wellicht iets voor jou. Maatschappelijke betrokkenheid, opgewektheid en gevoel voor humor vinden we belangrijk. Spreekt je dit aan, dan ben je bij de Grieten aan het goede adres.

Hoe gaat dat dan, lid worden?

Als je belangstelling hebt om lid te worden, of nadere vragen hebt, stuur dan een mailtje naar de secretaris van LC Groningen Groote Griet: Groningen.grootegriet@lions.nl. Zij zal daarvan de voorzitter van de ledencommissie op de hoogte stellen. Vervolgens neemt deze contact met je op. Daarna is er een eventueel een kennismakingsgesprek met leden van de commissie en kan je als kandidaat-lid worden voorgedragen. Nog steeds enthousiast? Dan volgt een uitnodiging om een bijeenkomst te bezoeken en de sfeer te proeven. Daarna is de beslissing aan jou.

Wat verwachten we?

We verwachten:

 • dat je regelmatig aanwezig bent op onze bijeenkomsten;
 • dat je maatschappelijk betrokken bent;
 • dat je op termijn beschikbaar bent voor een bestuursfunctie;
 • dat je je actief inzet voor de club en voor onderhanden projecten.

Kosten

De contributie bedraagt € 49,- per maand. Dit is inclusief de maaltijden tijdens de bijeenkomsten, drankjes en koffie.